Ondersteuning bij elke fase

Ondersteuning Bij Elke Fase

Onze leden kunnen op elk moment van hun uittreding uit de Ultra-Orthodoxe gemeenschap bij JLJK terecht zijn gekomen. Mensen die bij JLJK aankloppen kunnen:
Waar je ook staat, dat je erover nadenkt om de ultra-orthodoxe gemeenschap te verlaten of dat je al enige tijd / jaren uit de gemeenschap bent gestapt, is er bij JLJK voor jou een plaats.

Fase 1

Voorbereiden op vertrek:

Het besluit om de gemeenschap te verlaten is geen makkelijke beslissing om te nemen. Niemand kan dit besluit voor jou nemen. Alleen jij kunt afwegen of de voordelen groter zijn dan de risico’s. JLJK kan je echter wel helpen door je een veilige en vertrouwelijke omgeving te bieden waar je over jouw situatie kunt praten. Ook kun je het hebben over de mogelijke gevolgen die het voor je heeft als je besluit je gemeenschap te verlaten, of juist om te blijven. Onze medewerkers bieden emotionele ondersteuning en onze leden kunnen je helpen om inzicht te krijgen in de overstap.

Als je wilt kijken welke opties je hebt, dan is er een plek voor jou bij JLJK.

Fase 2

De Verandering:

Voor veel mensen kost het tijd om de Ultra-Orthodoxe gemeenschap te verlaten. De meeste mensen spreken over een overgangsfase die 3 tot 5 jaar duurt. Gedurende deze periode blijven mensen binnen de gemeenschap werken en leven, terwijl ze ondertussen werken aan een pad naar de buitenwereld.

Tijdens deze fase geldt voor veel van onze leden dat:

Fase 3

Genieten van het Nieuwe Leven:

In deze fase vinden mensen hun plek in hun nieuwe leven. Ze hebben eventuele verliezen die ze hebben opgelopen bij het vertrek uit de Ultra-Orthodoxe gemeenschap grotendeels verwerkt. Ze zijn emotioneel, sociaal en financieel in rustiger vaarwater gekomen. Op dit punt aangekomen blijven veel mensen betrokken in de JLJK gemeenschap. Ze genieten van de sociale bijeenkomsten en vieren elkaars’ successen. Veel van onze leden die in deze fase zijn aangekomen bieden nieuwe leden ook steun, mentorschap en toekomstperspectieven.

Fase 4

Anderen helpen:

JLJK nodigt iedereen die de verandering afgerond heeft van harte uit om betrokken te blijven bij de levendige en groeiende gemeenschap van voormalige Ultra-Orthodoxe mannen en vrouwen.

We bieden de mogelijkheid om lotgenoten als mentor bij te staan en moedigen ervaren leden aan om workshops te geven. Ook hebben we een adviescommissie bestaande uit leden.