Activiteiten voor leden

Activiteiten voor leden

JLJK biedt een breed pallet aan activiteiten voor mensen op elk punt van hun vertrek uit de Ultra-Orthodoxe gemeenschap. Medewerkers werken samen met leden aan activiteiten. De steun van lotgenoten en het zelf bijdragen staan centraal in onze filosofie. Vaak worden leden, als ze eenmaal door de eerste fases heen zijn gekomen, bij ons actief en creëren en leiden ze activiteiten.

Onze activiteiten zijn alleen voor leden. Om meer te weten te komen over lidmaatschap, klik je hier.

Gemeenschapsvorming

Lotgenotengroepen en emotionele ondersteuning

De overgang van Ultra-Orthodoxie naar de moderne samenleving kan nogal overweldigend zijn. Dan kan het helpen als je iemand hebt waar je mee kunt praten. Onze programma’s voor lotgenotengroepen zijn zodanig opgezet dat leden de kans krijgen elkaar te leren kennen én nieuwe vaardigheden of kennis over de seculiere wereld opdoen.

Hoewel we geen instelling voor psychologische zorg zijn, hebben we medewerkers die beschikbaar zijn voor persoonlijke (één-op-één) ondersteuning. We kunnen je ook doorverwijzen naar meer langdurige therapie of andere psychische ondersteuning.

Educatieve activiteiten

Is het jouw droom te gaan studeren? JLJK kan je helpen. Leden kunnen een afspraak maken met JLJK medewerkers om te bespreken hoe dit aan te pakken of om in contact te komen met vrijwillige onderwijscoaches. Ook kunnen leden toegang krijgen tot middelen die hen helpen zich voor te bereiden en te studeren.

Carrière activiteiten

“Buiten” een baan vinden is voor veel van onze leden nogal een bron van zorgen. Onze Carrière Activiteiten zijn ontworpen om leden te helpen in de seculiere wereld een baan te vinden en een carrière op te bouwen. Wij ondersteunen de economische empowerment via persoonlijk carrière advies, doorverwijzingen voor werkzoekenden en via de relaties met mentoren in diverse branches. Als je op zoek bent naar werk, of wilt veranderen van baan, kun je het met ons hebben over je plannen.

Persoonlijke ondersteuning

Medewerkers van JLJK zijn beschikbaar voor een persoonlijke afspraak om je emotioneel te ondersteunen gedurende een vaak moeilijke tijd. Ook helpen we je met informatie over het uit elkaar gaan of de scheiding. We brengen je in contact met andere leden die hetzelfde hebben meegemaakt.

Juridische dienstverlenging

Door samenwerkingsovereenkomsten hebben bepaalde leden van JLJK toegang tot juridische dienstverlening op het gebied van familierecht. Gratis/betaalbare dienstverlening helpt onze leden bij scheiding, voogdijzaken, bezoekregelingen, kinderalimentatie, omgangsverboden en andere juridische hulp. JLJK verzorgt ook workshops met professionals om leden voor te lichten over juridische onderwerken.

Als een lid niet in aanmerking komt voor de Gratis/betaalbare dienstverlening helpen medewerkers een particuliere advocaat te vinden die bekend is met onze gemeenschap.